De aangekondigde 3 uurs set van Cari Lekebusch op de eerste Traffic van het nieuwe seizoen, kan helaas niet doorgaan. Cari zegt, zonder een geldige reden te noemen, af en laat de organisatie met de lastige taak om op korte termijn vervanging te zoeken. Gelukkig is het Traffic gelukt om met The 65D Mavericks en James Ruskin toch weer een sterke techno line-up neer te zetten. Verder is er het goede nieuws dat Traffic weer terug naar de oude zaal verhuist en dat (dus) ook het Traffic-café in ere hersteld wordt!

Het is een feit; Traffic heeft z’n eerste afzegging ooit te pakken. Cari Lekebusch zal verstek laten gaan voor zijn optreden op 30 september in de Melkweg. Het is duidelijk geworden dat hij blijkbaar niet genoeg om zijn optredens en fans geeft. Na herhaaldelijk vragen van zijn management en ons en ondanks zijn contractuele verplichtingen wil hij zonder gegronde reden toch geen tijd vrijmaken om te komen. Wij zijn niet de enige die hij met deze situatie heeft opgezadeld; zowel in het verleden als in de nabije toekomst zijn vanwege zijn onprofessionele instelling verschillende organisaties hiervan de dupe geworden. Het is duidelijk dat hij zijn zaakjes niet goed voor elkaar heeft en hij hoeft met zo’n instelling wat ons betreft ook niet meer terug te komen.

Maar goed. Traffic zou Traffic niet zijn om alsnog met een mooie line up te komen voor 30 september. Wij zijn in ieder geval erg blij dat een van onze all time Traffic hero’s James Ruskin deze avond nog heeft kunnen vrijmaken voor een optreden. James behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Hij is een van de meest toonaangevende techno DJ/producers een heeft met zijn labels Blueprint en Coda al vele klassiekers op zijn naam staan. In zijn ongeëvenaarde vlammende DJ sets experimenteert de sympathieke Engelsman de laatste tijd ook steeds meer met live elementen en realtime edits die zijn sets een hele nieuwe dimensie van DJ-en geeft.

Daarnaast mogen we ook nog The 65D Mavericks verwachten. Dit uit Londen afkomstige duo stond hoog op het Traffic verlanglijstje en heeft al jaren niet meer opgetreden in Nederland. Met hun label Surface records en verscheidene releases/remixes voor artiesten als Oscar Mulero, Mark Broom en Steve Bicknell hebben zij een eigen draai gegeven aan het begrip techno. Het is dan ook hoog tijd om deze meesters van de diepe industriële techno weer eens aan het werk te zien.

Maar er is nog meer nieuws. Traffic zal namelijk weer terugkeren naar de oude zaal in de Melkweg. Hierdoor zal het oude vertrouwde Traffic café weer in ere worden hersteld met een aantal toppers uit eigen keuken. Genoeg ingrediënten dus om er samen met onze gast dj’s en de welbekende Traffic sfeer een knallende avond van te maken. Meer informatie over de avond is te vinden op www.traffic.cd

Details:
Traffic, Friday 30 September
Grote zaal:
James Ruskin (Blueprint, Coda, London)
65D Mavericks (Surface, Sandwell District, London)
Bart Skils (Voltt, Traffic, Amsterdam)
Lauhaus (Mono, Traffic, Amsterdam)

Mnml-café:
Boris Werner, David Labeij

Melkweg, Lijnbaangracht 234A, Amsterdam
Presale 15,=/17,= at the door. Open 22.30 - 5.00

Presale at Outland Records and the 150 bigger postoffices.

More info at www.traffic.cdwww.jamesruskin.co.ukwww.surfacerecords.co.ukwww.bartskils.com