Komend weekend is de tweede editie van het Supernatural´s Funky Musique Festival. Met 40 artiesten verdeeld over 5 podia van funk tot jazz en van latin tot soul belooft het een leuke dag te worden! Het is kort dag, maar als je snel bent kan je nog meedoen met onze prijsvraag.

Zaterdag 30 juli beleeft Utrecht de tweede editie van Supernatural's Funky Musique Festival. Het kleinschalige muziekfestijn voor fijnproevers bleek vorig een grote hit en de plannen voor deze zomer klinken weer als muziek in de oren. Dit jaar vormen de weides rondom het kunstzinnige Paperdome een dag lang het decor voor het paradepaardje van deze Utrechtse party organisatie.

Michel Mathijssen steekt enthousiast van wal als hem wordt gevraagd naar zijn geesteskind. Als organisator is hij - samen met programmeur en vaste DJ Sven Willemse - verantwoordelijk voor de creatieve invulling van het festival. En dat is nogal wat. Op maarliefst vijf podia treden zo'n 40 artiesten op uit binnen- en buitenland. "We hebben de Supernatural sound als het ware uiteengerafeld in verschillende stromingen. Naast de funkzaal, de latintent, het jazzpodium en het openlucht mainstage hebben we dit jaar ook de hiphop en soul hun verdiende plek gegeven op ons festival. Maar ook hebben we undercover acteurs rondlopen die voor verrassingen gaan zorgen, hebben we een grote selectie exclusieve cateraars gevonden en hebben de vaste huiskunstenaars van Supernatural zich behoorlijk uitgeleefd op het decor van dit jaar".

Sven Willemse vult aan: "Maar die termen moet je niet al te letterlijk nemen hoor. Het is geen North Sea Jazz festival of zo. Bij ons zal je ook veel moderne dansbare uitvloeisels horen van die muziekgenres. Zo zal je in de jazztent van electronische broken-beats tot aan jazzy drum 'n bass horen. En op het latin podium gaat het van triphop-achtige flamenco tot aan Braziliaanse latinhouse. Alle kwalitatieve clubsounds komen aan de orde, alleen de gangbare techno, pop, rock en r & b zal je bij ons niet tegenkomen. Ik durf te wedden dat de gemiddelde bezoeker driekwart van de acts nog nooit zal hebben gehoord. Maar dat maakt het festival ook zo bijzonder. We laten je kennismaken met top-artiesten die we vaak exclusief naar Nederland halen."

Terwijl de meeste dance festivals in Nederland zich richten op DJ's en hun kunsten, is bij Supernatural ruim baan voor bands en live concerten en andere zinneprikkelende ervaringen. Zo kunnen bezoekers onder andere discussieren bij Coolpolitics, zich tegoed doen aan heerlijke spijzen zoals tapas en fruitcocktails en uitgebreid shoppen in het retro-winkelcentrum. Maar als het net zo warm en zonnig wordt als vorig jaar zal men bovenal languit genieten in het frisse gras of op één van de terrasjes en loungehoeken op het terrein."

Mathijssen: "Het is bedoeling dat Supernatural je één dag per jaar weer terugbrengt naar de tijd toen festivals je nog echt dat uitverkoren gevoel gaven. Ontspannen gezelligheid, heerlijk eten, goede muziek, blije mensen, mooi decor, grappig theater…kortom, een grote blender met alle ingrediënten van een superfeestje."

Op de vernieuwde festival - website zijn audio fragmenten, foto’s en biografieën van alle optredende artiesten te vinden. Zie http://www.supernaturalfestival.nl

Hier een selectie uit onze line-up:

Stage: Supernatural Mainstage
Hosted by MC Jeff
Mama (BEL)
Dzihan & Kamien (OS)
Kokolo Afrobeat Orchestra (USA)
Fingerlickin Soundsystem (UK)

Stage: Jazz It Up
Hosted by Renske Skillz
Lonnie Liston Smith (USA)
LTJ Bukem & MC Conrad (UK)
Jules Deelder (NL)

Stage: Rootdown Funk
Hosted by MC Gee
Bobby Byrd (USA)
Quantic Soul Orchestra & Alice Russel (UK)
DJ Henry Storch (GER)

Stage: Downtown Area
Hosted by MC Atactic
DJ Spinna (USA)
Kurtis Blow & A.Skillz (USA)
DJ's Sjam & Ilvester (NL)

Stage: World Latino
Hosted by MC Leena
Madrid de los Austrias (OS)
DJ Madskillz (NL)
DJ Patrick Forge (UK)

Datum: Zaterdag 30 juli 2005
Locatie: Paperdome, Utrecht
Tijd: 12:00 uur – 23:00 uur
Presale: Presale: ¤ 35,00 ex. Fee.
Ticketbox, www.ticketbox.nl
Voor alle overige verkooppunten, zie www.supernaturalfestival.nl
Deurprijs: ¤ 35,00