Mainstage

Op zaterdag 25 oktober aanstaande is het alweer een jaar geleden dat Chemistry het maandelijkse concept Mainstage lanceerde. Het doel om Amsterdam een meer dan waardige techno avond terug te geven is bereikt: veel internationale grootheden en (nationale) rising stars hebben hun visitekaartje afgegeven in de hoofdstedelijke Escape. Het 1-jarig bestaan wordt feestelijk gevierd met Ben Sims.

Top dj’s als Josh Wink, Pascal F.E.O.S., Kenny Larkin, Surgeon en Cristian Varela hebben Amsterdam het afgelopen jaar laten horen waarom een concept als Mainstage zoveel toevoegt binnen de techno scene. Helaas moest Cari Lekenbusch in mei verstek laten gaan wegens de tijdelijke sluiting van de Escape. Mainstage is van het begin af aan verder gegaan dan louter grote namen binnenhalen. Er was altijd voldoende ruimte voor relatief o­nbekend talent als Paco Osuna, Benny Rodrigues, Tony Thomas en Joachim. Een aantal edities geleden werd Phonopunk zelfs gebombardeerd als ijzersterke resident-dj.

De viering van het 1-jarig bestaan zal niet o­ngemerkt voorbij gaan met techno-held Ben Sims. Voor de liefhebbers is Ben Sims vooral bekend van Awakenings en is hij te typeren door zijn ‘hard techno’ stijl. En Mainstage trakteert: de entreeprijs van de jubileumavond bedraagt slechts 14 euro!

Vooraf zal de in Lissabon geboren Nuno dos Santos (Club Risk) een lekkere diepe tribal techno-techhouse set neetzetten. Zoals gewoonlijk zal resident Phonopunk de avond compleet maken met een verrassende techno set. Ook de kwaliteit van het geluid, de visuals en het decor zullen er ook dit keer niet om liegen. Mainstage staat er tenslotte bekend om, geheel naar de Chemistry-norm, al je zintuigen te prikkelen!

En…zet ook zeker de volgende editie met Marco Carola en Paco Osuna in je agenda!