lexion

Met dit motto gaat Lexion in het weekend van vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober weer van start. De club wordt heropend met een dubbel feest waar onder andere Tiësto komt draaien.

Twee jaar geleden werd de brand gedoofd… maar bij de Lexion is het vuurtje nooit uit geweest… dankzij veel inzet en steun komt de club nu met zeer goed nieuws!!

Yes! Op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober zal er aan de Overtoom te Westzaan een gedenkwaardig feest losbarsten. Onder het motto 'Lexion is ready, are you ready too?' zal de beroemde Zaanse club na veel geduld en hard werken op feestelijke wijze worden heropend. Hiermee is een eind gekomen aan een toch wel moeilijke tijd en is eens te meer gebleken dat na regen écht zonneschijn komt!

Het openingsweekend zal daarom groots worden aangepakt, te beginnen op vrijdag 3 oktober met niemand minder dan DJ Tiësto. De meest succesvolle DJ ter wereld behoeft geen verdere introductie, speciaal voor de Lexion zal hij op magische wijze het geluid komen testen en het publiek meteen al een onvergetelijke ervaring bezorgen! Wanneer je bent uitgeslapen zal op zaterdag 4 oktober De opening feestelijk worden voortgezet en is bovendien de eerste ‘The First’ in de nieuwe Lexion een feit. Verdeeld over 5 zalen vindt er een spektakel plaats waar men nog lang over na zal praten. Uitzonderlijk entertainment en natuurlijk de sound van de DJ’s zullen het publiek weer kippenvel bezorgen.

Het succes van de Lexion begon zo’n zeven jaar geleden, toen twee ondernemende mensen besloten het toenmalig restaurant over te nemen en het om te laten bouwen tot ‘Partycentrum De Lexion’. Waar eerst de aandacht werd gevestigd op bruiloften en partijen werd later de Lexion als club toegevoegd. Vrijwel direct werd er aangevangen met het organiseren van de zogenaamde afterparty’s. Binnen de kortste tijd vonden rijenlange feestgangers van heinde en ver hun weg naar de Lexion en ontstond er op de dijk steevast een file. Het vaste DJ team Jose en Andre zorgde elke zondagochtend weer voor een spraakmakend feest met muziek die het publiek moeiteloos wakker hield. Al snel daarna volgden er nieuwe, vast terugkerende feesten zoals The First op de eerste zaterdag van de maand en kreeg de Lexion een onuitwisbare reputatie.

De club heeft altijd bekend gestaan om haar trouwe publiek en het was dan ook voor iedereen een grote klap toen op 11 september 2001 de Lexion grotendeels afbrandde. Hierdoor lag een gedwongen sluiting in het verschiet en de onzekerheid rees of de Lexion ooit weer herbouwd zou worden. Het publiek toonde massaal haar medeleven op de internetsite van de Lexion en het gastenboek stond dan ook vol met steun – en dankbetuigingen. Mede dankzij deze hartverwarmende steun won de wilskracht het van de uitzichtloosheid en al snel werd aangevangen met de bouw. Intussen organiseerde de Lexion, op telkens weer een verschillende locatie, feesten met het motto ‘Keep the vibe alive’ opdat de club altijd in gedachten zou blijven voortbestaan. Hiervoor werden o.a Escape, The MatriXX en de Hemkade bezocht en waren stuk voor stuk bijzonder succesvol te noemen.
Al vrij snel konden de zalen die de brand hadden doorstaan weer worden geopend voor het publiek terwijl intussen hard werd gewerkt aan het opbouwen van de hoofdzaal. Nu, na het verstrijken van bijna twee jaar, is het aftellen begonnen. De Lexion voldoet na afronding van de bouw aan alle maatstaven van een moderne club. Door dubbele muren is de club praktisch geluidsdicht geïsoleerd, waarbij eventuele overlast tot het nulpunt is gereduceerd. Met een capaciteit van ruim 4200 bezoekers is de Lexion nu overigens ook de grootste club die Nederland rijk is. De club is vanaf 4 oktober elke zaterdagavond geopend en zal bovendien elke zaterdag in het teken staan van een gevarieerd concept. Wie wil weten hoe het is geworden en getuige wil zijn van een spectaculaire opening is op 3 en 4 oktober van harte welkom! Voor meer info: www.lexion.nl

Praktisch info

Datum | 3 oktober
Line-up |
Tiësto
Tijden | 23.00 – 06.00
Prijzen | 20,- EUR presale (ex. fee)

Datum | 3 oktober
Line-up |
Calvin, Devious, Erik de Koning, G-Spott, Jean, Jochen, Jose, Jurgen,
Lester Claassens,Madskillz, Mark van Dale, Robert Feelgood, Stephen, The Freak,
MC Mighty Mike, MC Phryme
Tijden | 23.00 – 06.00
Prijzen | 20,- EUR presale (ex. fee)

Combiticket 30,- EUR

VIP reservation: only for silver or gold VIP members // vip@lexion.nl