Dutch Dj Award

De Nederlandse dancescene heeft op initiatief van ID&T Magazine besloten een DJ Award te organizeren. De Dutch Dj Award(DDA) word 29 oktober aanstaande voor het eerst toegekend. De dancescene verkiest de beste DJ voor een vakjuryprijs terwijl het Nederlandse publiek via vele websites kan stemmen op hun favoriete DJ voor het toekennen van de publieksprijs.

Ondank het feit dat Nederland inmiddels behoort tot een van de grootste dancelanden ter wereld bestond tot op heden in Nederland geen 'echte' DJ-prijs, wel een aantal dance-awards. Dit in tegenstelling tot omringende landen waar het verkiezen van de meest populaire DJ al lang gemeengoed is. De bekendste DJ prijs is die van het Britse tijdschrift DJ Magazine. De DDA wordt daarvan de Nederlandse tegenhanger.

Aan de verkiezing doen deskundigen, vanuit allerlei dance-gerichte organisaties en bedrijven mee, zoals boekingsbureaus en organisatoren. Zij werken beroepshalve dagelijks met DJ's en worden verzocht elk drie DJ's te nomineren, hetgeen moet leiden tot de verkiezing van de beste DJ Vakjuryprijs. Alle DJ's komen in aanmerking, dus niet alleen Nederlandse.

De publieksprijs wordt toegekend via een systeem van webvoting. Op de grootste dancegerichte websites van Nederland kan worden gestemd. Een systeem dat het zogenoemde IP-nummer van de ingelogde stemmer herkent, voorkomt dat mensen meerdere keren vanaf één computer hun stem kunnen uitbrengen. Het publiek kan kiezen uit een lijst van meer dan 200 namen, of daar zelf een DJ aan toevoegen.

De 'Top 100' wordt gepubliceerd in ID&T Magazine van november, tegelijk met de uitreiking van de DDA. Die uitreiking vindt plaats in Club Panama in Amsterdam, aan de vooravond van het Amsterdam Dance Event, dat de volgende dag begint.