Ook in augustus is er weer flink wat te beleven in Doornroosje in Nijmegen. Onder andere namen als Oscar Mulero, Diego en de Nederlander Jan Liefhebber staan tijdens deze kalendermaand op de agenda.

Zaterdag 9 Augustus
Planet Rose 'Daydream Afterparty'


Techno Room: DJ Hansz (Highland Beats) + Pure (Fingers Ltd.)
Chill Out: Slof
entree 5,- (na 24.00 uur 7,-)/ van 23.00 tot 4.00 uur/ na 2.30 uur geen toegang

MegaHertz, de organisatie die op koninginnedag het Queensize-feest organiseerde, is weer terug met een knalfeest in het Gofferttheater: Daydream. Van 12.30 tot 23.00 uur kun je genieten van de kunsten van onder meer James Ruskin, T-Quest, Secret Cinema (live), LL en Roland. Niet te missen voor de liefhebbers natuurlijk. Zo vaak vinden dergelijke spektakels immers niet plaats in onze stad! Net als de vorige keer doet Doornroosje de afterparty. Want het feest is om 23.00 uur natuurlijk nog niet afgelopen! Hansz en Pure trakteren de doorzetters op een nacht vol vette house en techno, zodat we lekker verder kunnen gaan waar het ophield in het Gofferttheater.

http://www.djhansz.com


Zaterdag 16 Augustus
Planet Rose 'DJ contest voorronde'


Techno Room: Oscar Mulero (Warm up, es) + Pure (Fingers Ltd.)
Back Room: DJ contest voorronde: Menno + Frank David + Spilly, hosted by DJ Hansz
entree 7,- (na 24.00 uur 9,-)/ van 23.00 tot 4.00 uur/ na 2.30 uur geen toegang

Oscar Mulero wordt in Spanje gezien als een van de absolute pioniers voor dance muziek. In 1988 begon de jonge Mulero met draaien in Madrid. Al snel werd hij gevraagd om te draaien op Mayday als eerste Spaanse DJ. Niet lang daarna richtte hij The Omen club op in Madrid: een fenomeen als het gaat om avant-gardistische dance. Een paar jaar geleden ging het ineens hard met zijn internationale carrière. In Nederland was hij meerdere malen op Awakenings te bewonderen. En als producer werden zijn platen gereleased op de labels van onder meer James Ruskin en Ben Sims. Daarnaast runt hij zijn eigen label Warm Up Recordings en draait hij drum & bass als Doctor Smoke. Zijn minimale technosets zijn een must voor eenieder die techno een warm hard toe draagt. Onze eigen Spanje-kenner, dj Pure, serveert lekkere tapas techno als voorafje. In de kleine zaal vindt vanavond de eerste voorronde plaats van onze eigen 'DJ contest'. Dit wordt de eerste van drie voorrondes. De andere twee vinden plaats op 20 september en 4 oktober, waarna de winnaars strijden om die felbegeerde dj-set tijdens de '9 years on!'-feesten in januari. Elke voorronde wordt gehost door één van de vaste Planet Rose-waardes. Deze keer is dat dj Hansz. De kandidaten zijn Menno (eclectic, van rave tot disco), Spilly (house, techno) en Frank David (minimal, house, techno).

http://www.oscarmulero.com


Zaterdag 23 Augustus
Planet Rose


Techno Room: Diego (Kanzleramt, ch) + B-Tek (Fingers Ltd.)
Chill Out: Da Groovaz
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 4.00 uur/ na 2.30 uur geen toegang

De Zwitser Diego Hostettler is de zoon van een professioneel jazzmuzikant en zodoende vanaf het prille begin gebombardeerd met muziek. Tijdens zijn vroege tienerjaren ontstond een voorliefde voor hiphouse van onder meer Todd Terry. Na een periode goed geboerd te hebben als dj, kwam Diego eind jaren negentig in contact met ene Heiko Laux. Sindsdien volgden vele 12"s en maar liefst vijf (waarvan drie solo-) albums op Kanzleramt. Meest opmerkelijk is het dubtechno album 'Shapes & Forms' samen met ex-Discharge drummer Dave Elsmere. Diego was begin 2001 ook al eens te gast op Planet Rose. Zijn set was toen uitermate vurig en bovendien loeihard. Dit staat in schril contrast met zijn overwegend bloedmooie, met volle klanken gevulde, dubby technotracks. Hij heeft al meerdere malen bewezen dat hij ook zo kan draaien. De grote vraag blijft echter: wat wordt het vanavond? B-Tek weet dat waarschijnlijk ook niet, maar zal er in ieder geval alles aan doen de avond consistent te funderen. !
Daarnaast kan de Wageninger als geen ander vanuit verre diepten een uitzinnige sfeer creëren.

http://www.kanzleramt.com


Zaterdag 30 Augustus
Planet Rose 'Special sets night!'


LL (Wolfskuil Records) + Julian Czar (Special minimal set) + Jan Liefhebber (Special
electro set)
Chill Out: Cold Sweat (Planet KL)
entree 5,- (na 24.00 uur 7,-)/ van 23.00 tot 4.00 uur/ na 2.30 uur geen toegang

Een geheel Nijmeegse aangelegenheid deze keer. En tevens een bijzondere en memorabele. Julian Czar, normaal gesproken een keiharde en meedogenloze techno-dj, stort zich vanavond op mooie, diepe minimal. Labelbaas en platenboer Jan Liefhebber, gewoonlijk ook niet te kinderachtig voor een potje flink beukenstijn, gooit het voor de gelegenheid over de electro-boeg. Dat hij die discipline ook beheerst, bewees Jan hier vorig jaar juni al bij Anthony Rother. Wat onze LL voor speciale set gaat doen staat momenteel nog in de sterren geschreven. Breakz? Drum’n’bass? Misschien wel progressive techhouse! Nee, dan waarschijnlijk toch eerder abstracte elektronica…
Wie zal het zeggen? Breng je stem uit via het messageboard van www.planetrose.nl en vertel het LL zelf!

http://www.highlandbeats.com