mysteryland

De laatste jaren switchte ID&T vaak van locatie voor het jaarlijks terug kerende festival Mysteryland. Zo waren de laatste 2 feesten op recreatietereinen Biddinghuizen en Ruigoord. Maar nu lijken ze een vaste locatie gevonden te hebben voor de toekomst.

HOOFDDORP - Het dancespektakel Mystery Land komt dit jaar vrijwel zeker naar Haarlemmermeer. De organisatie van het muziekfeest is in vergaande onderhandeling met de gemeente over een meerjarig contract.

Mystery Land is het oudste en een van de grootste dancefeesten van Nederland. Het wordt in augustus gehouden door ID&T, dat ook Sensation, Innercity, Shockers en Trance Energy organiseert. Mystery Land trekt zo'n 40.000 bezoekers.

ID&T-woordvoerder Sander Groet bevestigt dat de organisatie graag naar Haarlemmermeer wil komen. ,,We zijn nog bezig in Haarlemmermeer politiek draagvlak voor Mystery Land te krijgen.'' Burgemeester Hertog heeft er wel oren naar. Dat bleek gisteren tijdens een vergadering van het regionaal college, het uit burgemeesters bestaande bestuur van de politie Kennemerland. Daar kwam het evenementenbeleid ter sprake. Voortaan stemmen gemeenten de evenementen op elkaar af, om te voorkomen dat er meerdere tegelijk worden gehouden, waardoor er niet genoeg politie- of ambulancecapaciteit is. Hertog: ,,Als Mystery Land succesvol is, dan acht ik het waarschijnlijk dat Haarlemmermeer een echt evenementengebied wordt.'' Als burgemeester van Velsen deed Hertog al ervaring op met het grootschalige dancefeest Dance Valley in recreatiegebied Spaarnwoude.

Mystery Land heeft de afgelopen jaren een zwervend bestaan geleid. Zo werden de laatste afleveringen in de Flevopolder en in het Amsterdams havengebied bij Ruigoord gehouden. In Amsterdam besloeg het festivalterrein vorig jaar bij de tiende aflevering zo'n twintig voetbalvelden. Sander Groet: ,,Amsterdam kon ons echter geen meerjarige continuïteit bieden. Het gebied heeft immers een havenbestemming. In Haarlemmermeer hopen we een vaste stek te krijgen. Daarvoor zijn schitterende terreinen in het gebied beschikbaar.'' Groet bevestigt dat het voormalige Floriadeterrein bovenaan de lijst staat.

Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer moet nog een besluit nemen over het verzoek van ID&T. Burgemeester en wethouders vergaderen er dinsdag over.